Vízkezelés és viztisztítás? Madricon a megoldás!

Kommunális- és ipari vízkezelés

Szűréstechnológia, membrántechnológia, vegyszeradagolás, UV csírátlanítás, ózonos fertőtlenítés, uszodatechnika

Adagolástechnika

Legyen szó elő-oxidációs adagolásról, pelyhesítésről, esetleg utófertőtlenítésről, a Madricon Kft. technológiái biztonságos megoldást nyújtanak

Vas- és mangánmentesítés

Az ivóvíz előállítása során gyakran lehet szembesülni a víz magas oldott vas-, és mangántartalmával. Az ivóvízben a megengedett vastartalom 0,2 mg/l, a mangántartalom pedig 0,05 mg/l. Eltávolításuk oxidáció utáni szűréssel történik. A vas-, mangánmentesítés után minden esetben szükség van a keletkezet csapadék eltávolítására, ezt a Madricon szakemberei katalitikus szűréssel oldják meg. Berendezéseik egyaránt használhatóak kommunális, és ipari vízkezelés területén

Arzénmentesítés

Az EU-s csatlakozás következtében jelentős jogszabályi szigorítás lépett életbe. Az ivóvízben megengedett arzéntartalom 50µg/l hatértékét 10µg/l-re csökkentették. Ennek következtében több száz település ivóvize került a "nem ivóvíz" kategóriába, vagyis ezeknél a vizeknél arzénmentesítésre van szükség. Az arzénmentesítést a Madricon Kft. katalitikus szűrő segítségével végzi. Amennyiben a nyersvíz vastartalma alacsonyabb az arzénmentesítéshez szükséges vastartalomnál, abban az esetben extra vasat adnak a vízhez.

Ammóniamentesítés

Az ammónia, vagy ammónium a felszín alatti vizekben jellemző. A hatályos ivóvízminőségi rendelet alapján, az ammónia határértéke nem haladhatja meg a 0,5 mg/l értéket a vízben. Amennyiben ennél magasabb, akkor el kell távolítani, vagy határérték alá csökkenteni. Az ammóniamentesítést több módszerrel végzi a Madricon. A legegyszerűbb módja a vegyszeres oxidáció, de igény esetén alkalmaznak biológiai ammóniamentesítést is. A klóros oxidáció következtében trihalometánok képződnek, amely egy nagyon erős mérgező és rákkeltő vegyület, ezért ennek kiszűrésére, a klóros oxidációt követően mindig aktívszén-szűrőt kell alkalmazni.

Fordított ozmózis rendszerek

Az RO (fordított ozmózis) vízkezelési és víztisztítási technológia az elmúlt 10 évben vette át a teljes ioncserélő - sótalanító berendezések helyét. Ezzel a modern szűrési technológiával akár 10µS vezetőképesség alatti vízminőséget is elő lehet állítani. A fordított ozmózis (RO) berendezés olyan vízszűrő, amelynek szűrési mérete 0,0001 mikron, vagyis ezzel a víztisztítással eltávolíthatjuk a szerves szennyeződéseket, a nehézfémeket, továbbá a baktériumokat is a vízből.

Ioncserés vízlágyítás

Az ioncsere (ionkicserélődés, ioncsere adszorpció) a szilárd fázis (az ioncserélő műgyanta töltet) és a folyékony fázis (a tisztítandó víz) határfelületén lejátszódó reverzibilis (visszafordítható) kémiai folyamat. Az ioncserét az adszorpciós folyamatok közé soroljuk. Ez esetben azonban nemcsak fizikai kötésről van szó a szorbens felülete és a komponens közt (pl. Van-der Waals erők, hidrogén hidak létesülése), hanem kémiai kötésről is. Az ioncserélők ugyanis olyan szilárd anyagok, amelyek pozitív vagy negatív töltésű ionos csoportokat tartalmaznak és az azokhoz kapcsolódó, szabadon mozgó ionjaikat képesek más, azonos töltésű ellenionokkal kicserélni.

Ajánlatkérés

Vegye fel a kapcsolatot velünk!

Kútfúrással, vízkezeléssel, víztisztítással vagy gépi földmunkával kapcsolatos további információkért kérjük lépjen kapcsolatba munkatársainkkal az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

  • Cégnév: MADRICON Szolgáltató Kft.
  • Cím: 6750 Algyő, Rákóczi telep 60.
  • Telefonszám: +36 20 999-9744
  • E-mail: info@madricon.hu
  • Az alábbi űrlap segítségével azonnali üzenetet küldhet a Madricon Kft-nek.

    Név E-mail Telefonszám Üzenet